Concert Habitación 28 (Músicas del Holocausto II)
Un grup d’alumnes de 3r d’ESO ha participat, juntament amb la ClassBand Yamaha de l’IES Las Rozas 1, en el concert Habitación 28 que forma part de les activitats del projecte sobre les Músiques de l’Holocaust que els dos centres de secundària realitzem des de fa 3 anys.

Enguany ens hem centrat en els testimonis de les xiquetes de l’habitació 28 que, amb edats compreses entre els 12 i els 14 anys, van viure de 1942 a 1944 a la casa L410 de Terezin (Theresienstadt en alemany), un gueto txec que era també camp de trànsit cap els camps d’extermini de l’Est. La seua història, i també la dels adults que les van cuidar psicològica i emocionalment, és el text que ha lligat les diferents peces del concert en el que s’han interpretat cançons tradicionals jueves, música relacionada amb els camps de concentració i els guetos així com peces clàssiques.

Volem agrair a Raquel Pérez Fariñas, professora de dibuix de l’IES Las Rozas 1 i especialista en el treball de Friedl Dicker-Brandeis, el muntatge audiovisual i el relat que ha acompanyat el concert.

Volem agrair també la col•laboració de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alcoi i del personal de l’Àgora.

Accés a l’àlbum de fotos: https://photos.app.goo.gl/XL7JYtGp35MBRF4O2