150 alumnes de diferents etapes educatives del CEE Tomàs Llàcer, CEIP Horta Major, CEIP Romeral i IES Andreu Sempere han compatit un espai, una activitat i un projecte per aprendre a conviure a través de l’art.

Quatre centres públics d’Alcoi s’han reunit aquesta setmana per celebrar el II Encontre Planeta Oroneta 2017-2018. En aquesta ocasió i seguint el fil conductor de l’entorn i les emocions, l’alumnat havia trobat que les pintades vandàliques que veien al seu voltant no els agradaven. Amb aquest motiu, van plantejar realitzar un mural conjunt al Parc del Romeral, per canviar d’eixa forma el seu entorn i reivindicar amb l’acció i l’obra final, un desig: una escola inclusiva.

El projecte Planeta Oroneta fa quatre anys que està en marxa i al llarg d’aquest temps han estat molts centres de diferents localitats de la Comunitat Valenciana els que s’han sumat: Tavernes de la Valldigna, Xest, València, Castelló, Alzira, Ontinyent… Per eixe motiu enguany s’ha diversificat i es treballa de forma paral•lela a les tres províncies de la Comunitat Valenciana, prenent sempre la inclusió, l’art i l’entorn com a eix de l’activitat.

El II Encontre a la premsa
http://www.diarioinformacion.com/alcoy/2018/05/09/cuatro-colegios-alcoy-reivindican-integracion/2018507.html
http://www.aramultimedia.com/ca/educaciO/l_art_i_el_nostre_entorn_torna_a_ajuntar_a_alumnes_de_quatre_centres_en_el_projecte_oroneta-29140.html
http://pagina66.com/not/114281/xiquets-de-quatre-escoles-pinten-junts-per-una-escola-inclusiva/