Avui, malgrat la pluja a la qual nosaltres estem menys acostumats que els nostres companys suecs, hem fet una visita a l’Hospital Sueco-Noruec. Hem volgut encetar la setmana amb Àngel Beneito, qui va començar els intercanvis amb Suècia al nostre centre, arran de la seua investigació. Ens ha explicat els motius pels quals va ser possible la creació d’un hospital finançat per Suècia i Noruega a Alcoi, un fet que durant un temps ha passat desapercebut per als pobles implicats. 

Al saló de l’edifici del viaducte, que va albergar l’hospital en temps de guerra civil, apareix la inscripció VIVA LA SOLIDARITAT INTERNACIONAL. Com a escola que pertany a la xarxa d’escoles UNESCO, és la nostra labor, fer ressò d’aquests exemples que parlen de pau i de solidaritat dins d’un conflicte bèl·lic. 

A continuació hem visitat el refugi antiaeri, i hem acabat al centre amb alguna dinàmica de grup que ha motivat el diàleg entre tot l’alumnat. Esperem que demà la climatologia ens deixe seguir el nostre programa.