El dijous 14 de setembre a les 13.15 h. Rafa Hernández, professor jubilat de Geografia i Història de l’institut de Batoi i de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi, va impartir la lliçó inaugural del curs 2017-18.

Rafael Hernández, va nàixer a Alcoi el 1959, és doctor en història per la Universitat d’Alacant amb el seu treball La ciutat d’Alcoi durant la II República. Ha participat en diversos congressos i jornades d’història local i comarcal, autor o coautor de diversos llibres, té publicades nombroses ponències a les actes de congressos, i ha publicat més de 20 articles d’història local.

La lliçó va estar dedicada al centenari de la Revolució Russa, un fet històric cabdal del qual es commemora enguany el seu centenari, ja que és la revolució russa la que marcarà el segle XX a tot el món, doncs naixerà una nova superpotència que junt amb els Estats Units d’Amèrica, controlaran tot. Al llarg de la conferència es van analitzar les causes i el procés històric que han donat lloc a l’URSS.

L’acte va tindre lloc a l’aula ADA del centre (aula dinàmica d’aprenentatge) i a ell van assistir els alumnes de 2n de batxillerat.