Concert Habitación 28 (Músicas del Holocausto II)

Un grup d’alumnes de 3r d’ESO ha participat, juntament amb la ClassBand Yamaha de l’IES Las Rozas 1, en el concert Habitación 28 que forma part de les activitats del projecte sobre les Músiques de l’Holocaust que els dos centres de secundària realitzem des de fa 3 anys.

Enguany ens hem centrat en els testimonis de les xiquetes de l’habitació 28 que, amb edats compreses entre els 12 i els 14 anys, van viure de 1942 a 1944 a la casa L410 de Terezin (Theresienstadt en alemany), un gueto txec que era també camp de trànsit cap els camps d’extermini de l’Est. La seua història, i també la dels adults que les van cuidar psicològica i emocionalment, és el text que ha lligat les diferents peces del concert en el que s’han interpretat cançons tradicionals jueves, música relacionada amb els camps de concentració i els guetos així com peces clàssiques.

Volem agrair a Raquel Pérez Fariñas, professora de dibuix de l’IES Las Rozas 1 i especialista en el treball de Friedl Dicker-Brandeis, el muntatge audiovisual i el relat que ha acompanyat el concert.

Volem agrair també la col•laboració de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alcoi i del personal de l’Àgora.

Accés a l’àlbum de fotos: https://photos.app.goo.gl/XL7JYtGp35MBRF4O2

MÚSICAS DEL HOLOCAUSTO

El Servicio Nacional de Apoyo eTwinning ha aprobado nuestro el proyecto Músicas del Holocausto que realizamos con el IES Las Rozas 1 de Las Rozas (Comunidad de Madrid). Este curso nos centramos en el gueto-campo de Theresienstadt (actual Terezín), una ciudad a 60 km al norte de Praga, sinónimo de “música de la Shoá” por el nivel cualitativo y cuantitativo de la vida musical que allí se desarrollaba.

El día 15 de marzo ofreceremos un concierto en el Auditorio “Joaquín Rodrigo” de Las Rozas y en abril en el Ágora de Alcoi.

Podéis seguir nuestras actividades en el Twinspace del proyecto:

https://twinspace.etwinning.net/60868/home

Concierto de la ClassBand de 3º de ESO del IES Las Rozas 1 de Las Rozas (Madrid) y del grupo instrumental de 3º de ESO del IES Andreu Sempere de Alcoi (Alacant) en el Auditorio “Joaquín Rodrigo” de Las Rozas. Las Rozas, 31 de marzo de 2017, 11:00 h. El concierto forma parte de las actividades del proyecto en red Músicas del Holocausto y ha sido patrocinado por Acción Magistral (FAD-Fundación BBVA-Comisión Española de Cooperación con la UNESCO).