3r Premi al concurs de programació amb Appinventor

El projecte presentat per Àlex Vitoria, Joan Matarredona i Jordi Orts, alumnes de 1r de Batxillerat de l’Andreu Sempere, ha guanyat el Premi Popular i el Tercer Premi de la VII edició del concurs de programació amb Appinventor que organitza el Grau d’Enginyeria Informàtica de la Universitat Politècnica de València-Campus d’Alcoi.
El projecte presentat per l’equip de l’IES Andreu Sempere ha estat coordinat pel professor Joan Carles Estan i s’anomena Green Air. Consisteix en la formació d’un hivernacle automatitzat i controlat a partir d’un telèfon mòbil. Aquest treball forma part de l’anomenat internet de les coses que afavoreix el desenvolupament de branques com la domòtica, una branca de l’arquitectura i l’enginyeria que s’ocupa dels habitatges i edificis automàtics (en aquest cas un jardí) amb l’objectiu de millorar la gestió energètica i la qualitat de vida dels seus habitants.
La funció principal de l’app Green Air és rebre diferents dades que ens proporciona la placa Arduino des d’un servidor. Aquesta informació és aportada per diversos sensors dins de l’hivernacle. Posteriorment, a partir de les dades rebudes, permet accionar el botó de ventilador o de regadora depenent de la necessitat de la planta.
L’aplicació també consta d’un bloc de notes on es pot escriure i guardar les idees que cregues necessàries. Per últim també hi ha un apartat d’informació on es pot contactar amb els membres del grup.