El curs de 4t d’ESO ha realitzat el viatge de fi de Secundària a la Toscana: Pisa, Florència, Siena i San Gimignano, des del dia 6 fins al 10 d’abril, acompanyats per les professores Montse Albert i Mª Jesús Tomàs.

L’estada s’ha desenvolupat de la següent manera:

– El primer dia vam arribar de vesprada a Pisa, on en la Piazza dei Miracoli, vam gaudir de l’impressionant conjunt monumental on destaca la Torre Inclinada i, d’allí ens trasllàdarem a Florència on teníem l’hotel.

– Al dia següent a Florència acompanyats per un guia, vam visitar la Galèria de l’Acadèmia, on poguérem admirar el David de Miquel Àngel. El matí es va completar amb un passeig per la Piazza del Duomo on vam admirar la Catedral, el campanile de Giotto i el Baptisteri. Durant la vesprada vam realitzar un recorregut per la ciutat: Ponte Vecchio, el corredor vasarià, el barri de Dante, la curiosa església d’Orsanmichele (que fou durant un temps una llotja), l’escultura del porc senglar i, passàrem per la Galeria Uffizi, disfrutant de l’encisador ambient que ofereix aquesta ciutat, bressol del Renaixement.

– El diumenge 8 d’abril ens traslladàrem a dos dels centres medievals de la regió. Pel matí a Siena, on ens va sorprendre la Piazza del Campo, en la qual cada any es fa la carrera de cavalls més gran del món, el Palio de Siena; també la majestuosa catedral, la Universitat i l’Ajuntament. A la vesprada ens vam dirigir a San Gimignano, un poble amurallat on vam veure la Colegiata, la Piazza de la Cisterna i l’església de Sant Agustí. A més, ens va sorprendre l’altura de les seues torres i el paisatge de la regió.

– I l’ últim dia, vam visionar Florència des de la Piazzale Michelangelo, realment impressionant i l’església de San Miniato al Monte. Després ja a la ciutat, visitàrem l’església franciscana de la Santa Croce, un lloc de pas d’artistes i erudits. I a la vesprada, vam passejar pel mercat de Sant Llorenç que es troba als voltant de la basílica.

Ha estat un viatge molt enriquidor, ja que hem conegut la bellesa artística i la història de les ciutats de la Toscana; disfrutant de les obres d’art dels seus principals artistes renaixentistes. A més ha estat un plaer compartir el bon ambient que hem tingut durant el viatge.

Accés a l’àlbum de fotos: https://photos.app.goo.gl/ypgpATYRZsmMUz9A7